Fehérboros töltött csuka recept

Fehérboros töltött csuka

A töltött halhoz

1 kg csuka
4 db zsemle
1 dl tej
3 db tojás
1 db citrom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoránna ízlés szerint
1 ek vaj (a tepsihez)

A mártáshoz

175 g tejföl
2 dl fehérbor
1 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint

elkészítés 

A megnyúzott és a kifilézett csukát előkészítjük, bedörzsöljük sóval és citrom lével.
A zsemlét tejbe áztatjuk.
Ledaráljuk a halhúst kétszer, majd a kinyomkodott zsemlét hozzáadjuk.
Ízlés szerint só, bors, majoranna kerül bele, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is, és jól összekeverjük.
A fehérjéből habot verünk, és összedolgozzuk óvatósan a töltelékkel.
Betöltjük a csukába, és kivajazott tepsibe tesszük.
Fóliával lefedjük, és 15-20 percig pároljuk, majd a fólia eltávolítása után pirosra sütjük.
A mártáshoz a tepsiben fentmaradó zsíradékot 2 dl fehérborral feláztatjuk.
Átszürjük egy edénybe, tejfölt adunk hozzá.
Ízlés szerint só, bors, petrezselyem kerül bele.
Liszttel besűrítjük, s ha kész, akkor a hallal tálaljuk.
forrás: http://www.nosalty.hu/recept/feherboros-toltott-csuka