Édesburgonyás sütötök leves




Hozzávalók: 


kb. ½ kg sütőtök és édesburgonya vegyesen
1 l csirkehúsleves (2 kockából, ha nincs kész leves)
őrölt fahéj
őrölt szerecsendió
bors

A kockára vágott tököt és burgonyát a húslevesben megfőzöm, közben fűszerezem. Ízlés szerint szórom bele a fűszereket, és közben meg-megkóstolom, hogy nehogy túl sok legyen.
Ha megpuhultak a zöldségek, mixelő rúddal krémesítem, és óvatosan megborsozom.
Tetejét kikevert tejföllel díszítem.
Megjegyzés: több sütőtökleves is van az oldalon, ez is csak egy variáció a többi között, inkább kíváncsiságból próbáltam ki. Nem rossz, de nem is különleges. (Az édesburgonya meg nem olcsó.).

Forrás: Nigella receptje