Csirke filézése



A csirke mellet, combot jót megmosom, lehúzom a bőröket.

A bőröket mindig elteszem egy nylon zacskóba és a mélyhűtőm. Mikor összegyűlt nagyobb mennyiség, akkor kisütöm és nagyon finom zsírt kapok.A csirke mell és a csirke comb filézését mutatom be.

A csirke mell kis falatkákban rántva nagy kedvence a gyerekeknek.


01- Csirke comb, csirke mell


A csirke mellett a fölső csont mellett szorosan bevágom, lefejtem a csontról a húst.


02- Csirke mell filézése, ahogy a képen látható


A csirke combot, amikor nagyobb mint a rántani való, akkor ahogy az az alábbi képem látható bevagdosom, szétnyitom.
A csontot is kivághatom, de így már rántható.
Ezt azért kell csinálni, mert a csirke comb túl vastag ahhoz, hogy átsüljön.

TILOS a csirke és disznó húsokat véresen fogyasztani !



03- Csirke comb filézése, ahogy a képen látható


04- Ahogy a képen látható a jelölések vonalában fölvagdosom


05- A képen látható kijelölt részt is ki szoktam rántani, a legfinomabb falat


06- Besózom, fölcímkézem, a csontokat elteszem a levesbe, a bőröket is külön csomagolom

forrás: http://megoldaskapu.hu/olcso-receptek-haztartas/csirke-filezese