Bújtatott csirke

 
Bújtatott csirke

1,5 kg csirkecomb vagy lehet mell is, én combbal készítettem
2 kg krumpli
20 dkg füstölt szalonna vékonyra szeletelve( a házi a legjobb)
1 fej vöröshagyma vékonyra szelve, 1-2 gerezd fokhagyma
én nem sóztam semmit, a szalonna házi volt és eléggé sós

A krumplit hajában félig megfőzzük, meghámozzuk, és vékony karikára szeleteljük.
A megtisztított csirkét a szalonnabőrrel (vagy egy szelet szalonnával) bedörzsöljük.
Egy akkora tűzálló tálat vagy tepsit, (én Pataki tálban sütöttem) amelyben a csirke még éppen jól elfér, kibélelünk szalonnabőrrel (én mindig elteszem a szalonnabőrt, ilyenkor is nagyon jól el lehet használni)és egy réteg krumplival. A csirkét erre az ágyra fektetjük, majd rárakjuk a szalonna felét. Vékonyra szeletelt vöröshagymával megszórjuk, ráreszeljük a fokhagymát, beborítjuk a maradék krumplival, letakarjuk a szalonnadarabokkal, és befedjük a tál fedőjével vagy alufóliával.
180 fokon sütjük, ha a csirke megsült, levesszük a tetőt és még kicsit pirítjuk, bármilyen savanyúsággal jó!Forrás:http://www.mindenegybenblog.hu/szarnyas-receptek/bujtatott-csirke#.VEpWd--bXeM.facebook