Borsófőzelék tükörtojással




Hozzávalók: 


1/2 kg borsó (akinél kapós bátran indítson 1 kg-al)
olaj
liszt
cukor, só (ízlés szerint)
tejföl
víz

Feltét: 


személyenként
1-2 tükörtojás


Elkészítése:

A megtisztított borsót, annyi vízben feltesszük főni, hogy épp csak ellepje, hogy amikor berántjuk ne maradjon híg. Megsózzuk, teszünk bele cukrot, szánk íze szerint.

Nálunk édesebben készül. Mikor már majdnem puha a borsó, készítünk egy főzelékhez való sűrűbb rántást a lisztből és az olajból.
Zsemleszínűre pirítjuk, vigyázva ne égjen oda.

Ha elkészült hideg vizet öntünk hozzá(hőkiegyenlítés) és a borsóhoz keverjük. Amikor a borsó teljesen megpuhult, hozzá keverünk 3-4 ek. tejfölt és egy pillanat múlva elzárjuk.

A tükörtojással, frissen tálaljuk.
Forrás: http://szanikonyhaja.blogspot.hu/2013/08/borsofozelek-tukor-tojassal.html