Belvárosi sertés szelet



Hozzávalók:

 70-80 deka sertés lapocka,
 2 deka só, 10 deka hagyma,
 1 deka piros paprika,
 1 deka fokhagyma,
 fél kiló zöldborsó
, 4 deka liszt,
 8 deka vaj,
 3 dl tejföl,
 5 deka füstölt szalonna,
 3 db paradicsom,
 3 db paprika

Elkészítés:


A sertés lapockát szeletekre vágjuk.Sózzuk és borsozzuk, kicsit állni hagyjuk.Ezután a hús szeleteket lisztbe forgatjuk majd kevés vajon halvány pirosra sütjük, majd félre tesszük egy tányérra.A szalonnát felolvasztjuk majd a hagymát aranysárgára pirítjuk.Hozzáadjuk a fokhagymát és piros paprikát majd felengedjük 3 dl vízzel.A sertés szeleteket egy tálba tesszük.Ráöntjük a szalonnás, vöröshagymás, fokhagymás, pirospaprikás alapot.Forraljuk egyszer majd tejfölös habarást öntünk rá.Ha felforrt ismét, hozzáadjuk a zöldborsót, elkockázott paradicsomot, laskára vágott zöldpaprikát és addig pároljuk amíg a sertés szelet meg nem puhult.Tészta körettel tálaljuk.
Forrás:http://www.hotdog.hu/betyarjoizek/vegyes-receptek/belvarosi-sertes-szelet