Balzsamos cékla-krémleves recept

Balzsamos cékla-krémleves



Hozzávalók 6 adaghoz:



1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
200 g (nettó) burgonya
600 g (nettó) zsenge cékla
70 g nádcukor
1,5 l zöldségalaplé vagy víz

tört bors
4 ek sötét balzsamecet
100 ml görög joghurt
1 kezeletlen citrom reszelt héja
friss bazsalikom
a tálaláshoz kb. 100 g feta sajt



A burgonyát és a zsenge céklát apró kockára vágjuk, vagy lereszeljük.
A hagymát finomra vágjuk, és olajon megdinszteljük.
Rászedjük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cukorral, kevés vizet adunk hozzá, és folytonosan keverve 15-20 percet pároljuk.
Majd felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel, puhára főzzük a zöldségeket.
Végül krémesre turmixoljuk, belekeverjük az ecetet, a reszelt citrom héját, és a joghurtot, jól elkeverjük.
Tálaláskor kockára vágott feta sajtot szórunk a levesbe, és friss bazsalikommal ízesítjük.