Almás rakott burgonya

almas_rakottburgonya


Hozzávalók: 


1- 1,5 kg burgonya
1-2 fej vöröshagyma kb.
3 alma
250 ml zabtejszín/ tejszín
sajt
só, bors, őrölt szerecsendió
kis kókuszolaj/vaj a tál kikenéséhez

Elkészítése:
1. A burgonyát héjastul félig feltettem főni. Amíg a burgonya főtt, addig az almát meghámoztam, kicsutkáztam, felvágtam szeletekre és megpucoltam a vöröshagymát és felkarikáztam. A zabtejszínbe sót, borsot, szerecsendiót és reszelt sajtot kevertem.
Egy sütő tálat kivajaztam és belekarikáztam a héjától megszabadított burgonyát majd a hagymát, megsóztam, borsoztam kicsit, ment rá szerecsendió is, aztán alma és kanalaztam rá a zabtejszínes öntetből is. Ezt rétegesen pakolásztam, amíg maradt a hozzávalókból a végén a burgonya zárta. Ráöntöttem a maradék zabtejszínes öntetet a tetejére és szórtam rá még sajtot, szerecsendiót, borsot.
Végül a sütőbe toltam és 200 C-on kb. 1 órát letakarva szépen összeért, a végén levettem a tál tetejét. Nem lesz száraz, mert az alma és a krumpli is ereszt még levet magából. Érdemes sózni a krumplit miközben rétegelünk, mert az almától édeskés íze lesz az ételnek.Forrás:http://antalvali.com/boszorkanykonyha/almas-rakott-burgonya.html