Tizenötperces sajtgolyó – bögrésen

 P1040625
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 
 
Hozzávalók:

- 30 dkg reszelt trappista sajt (persze másféle sajttal is lehet keverni, vagy akár helyettesíteni)
- másfél bögre liszt
- 4 tojás
- 2 mokkáskanál só

+ olaj a kisütéshez

1. A sajtot lereszeljük.
2. Összegyúrjuk a liszttel és a tojással és a sóval.
3. Forró, bő olajba teáskanálnyi golyókat teszünk, és aranyszínűre sütjük őket. A golyókat teáskanállal kanalazzuk, és vizes kézzel formázzuk golyóvá. A kezünkből a golyócskákat egyenest az olajba pottyantjuk. Négy-öt golyónként elég vizezni
4. Forrón és hidegen egyaránt finom, erősen javallott mellé tartármártást bekeverni  

forrás:http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2014/08/20/tizenotperces-sajtgolyo-bogresen/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=cafeblog&utm_campaign=20140822