Kókuszos-csokis rakott piskóta

Kókuszos-csokis rakott piskóta 

hozzávalók / 6 adag


A piskótához
 
8 db tojás
6 evőkanál finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
8 ek cukor (kristály)

A krémhez
 
5 db tojás
750 g mascarpone
3 dl habtejszín (vagy hulala)
3 kávéskanál vanília aroma
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
17 dkg porcukor
50 ml likőr (kókusz)
250 g kókuszreszelék

A csokiöntethez
 
72 g csokoládé (öntet por, főzős)
5 ek porcukor
0.5 l tej

elkészítés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport. A fehérjét a sóval habbá verjük, és beleforgatjuk, majd a tésztát sütőpapírozott tepsibe öntjók, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de rögtön levesszük 150 fokra, s azon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjét kivéve, minden hozzávalót alaposan összedolgozunk (a habtejszínt fel lehet verni, de nem muszáj).
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a krémbe.
A csokiszószhoz az öntetport a cukorral egy kis lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel, és kézi habverővel kevergetve 5-10 perc alatt felfőzzük.
Ha kihűlt a piskóta, tálcára borítjuk, lehúzzuk a papírt róla, és vízszintesen két részbe vágjuk, majd apró kockákra. Kézzel is szét lehet tépkedni, de az nem olyan szép. :)
Ha a csokiöntet is kihűlt, előveszünk egy nagy, magas falú (üveg)tálat, és belerétegezzük a három részt, míg el nem fogynak, a következő sorrendben: krém, piskóta, csokiöntet.
A tetejét a krémmel zárjuk. Ha kimarad pár evőkanálnyi csokiszósz, azzal díszítjük, de lehet rá csokit forgácsolni is.

1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap hidegen tálaljuk.

sütési hőfok: 150°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 20x35 cm
forrás:http://www.nosalty.hu/recept/kokuszos-csokis-rakott-piskota