Kínai mézes-szezámmagos csirke recept



Kínai mézes-szezámmagos csirke



Hozzávalók:


1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors

Bundához:

 
2 tojás
0,5 dl olaj
1 csapott kk só
1 nagy csipet bors
12 púpos ek liszt
2,5 dl tej

Sütéshez:

 
olaj bőven

Bevonáshoz:

 
2 ek méz
3 ek szezámmag

Elkészítése:

Az alaposan megtisztított csirkemellet tetszés szerint vagy kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni és meghintjük sóval, borssal.

A masszához a tojást a fűszerekkel, az olajjal kicsit elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Érdemes több adagban kisütni.

A mézet kicsit megmelegítjük, majd a kisült csirkére csorgatjuk, meghintjük a szezámmaggal és kicsit összerázzuk, hogy minden darabot rendesen bevonjon a méz és a szezámmag.

Melegen, pirított tésztával kínáljuk.



Forrás: http://aranytepsi.blogspot.hu/2014/06/kinai-mezes-szezammagos-csirke.html