Cukrász piskóta




Hozzávalók: 

 
18 dkg kristálycukor
18 dkg liszt
1 csomag sütőpor
6 tojás

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, először a fehérjét kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a kristálycukrot. Végül hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Kivajazott, kilisztezett tepsiben (vagy sütőpapírral kibélelt) 20 perc alatt (tűpróbáig!) sütjük.

2. Egyszerű piskóta

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál porcukor
1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a a keményre felvert tojásfehérjét. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 20 perc alatt (tűpróba!) készre sütjük.

forrás: http://www.mindenegybenblog.hu/nagyi-receptjei/tuti-siker-cukrasz-piskota