22 dkg finomliszt
10 dkg margarin
1 db tojás
6 dkg energiaszegény tejföl
1 dkg élesztő
só, köménymag
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük és hozzáadjuk a liszthez. Sózzuk és egynemű tésztává dolgozzuk. Keleszteni nem szükséges.
Lisztezett gyúródeszkán 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk és pereckiszúróval kiszaggatjuk. A leeső darabokat ismét összegyúrva folytatjuk a műveletet, amíg a tészta elfogy.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket felvert tojással megkenjük. Reszelt sajttal megszórhatjuk, ez azonban a tápanyagtartalmat megváltoztathatja. Előmelegített sütőben, közepes tűzön aranybarnára sütjük.
A hiányzó tápanyagok meghatározásához az egész mennyiség tápanyagtartalmát el kell osztani az elkészült darabok számával. Ez akár minden újbóli elkészítésnél változhat. Függ a nyújtási vastagságtól, a szaggató forma méretétől. Ezért számítást minden alkalommal újból el kell végezni.
Az egész mennyiség: 1725 kcal
35,8 g fehérje
93,9 g zsír
171,3 g szénhidrát