Rántott-tojás


Hozzávalók 

zsemlemorzsa
tojás
zsiradék

őrölt fekete-bors
Elkészítés

Egy tálcára, vagy ha nincs nagyobb tálca, akkor gyúródeszkára zsemlemorzsát szórok, majd ahány tojást el akarok készíteni, annyi lyukat vájok a morzsába. Én most 4 tojást sütöttem.

A lyukakba ütöm a tojást, megsózom, megborsozom mindegyiket, majd vastagon megszórom őket zsemlemorzsával, hogy mindenhol be legyenek fedve. 20 perc alatt a tojások felszívnak annyi morzsát, amennyit tudnak, utána kisüthetőek.



Sütéskor egy lapáttal ügyesen egy-egy tojás alá nyúlok, megpróbálom lerázni a felesleges morzsát, majd a tojás megy a forró zsiradékba. A tojásokat ízlés szerint addig sütöm, amennyire keményre a tükörtojásokat szeretjük. 1-2 perc alatt a tojások belseje még folyós marad, hosszabb sütés alatt a belseje is teljesen megsül. Sütés közben megfordítom a tojásokat, hogy a másik oldaluk is szépen megpiruljon.

Én zöldborsóból, kukoricából és brokkoliból zöldségköretet főztem a tojások mellé, de bármilyen más körettel is kínálható!
forrás:http://receptek365.info/eloetelek/rantott-tojas/