Házi sajt



 Hozzávalók:
 
 1 liter tej
 1/2 kg túró
 6 dkg vaj 
1 egész tojás 
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só

1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumpli törőn - főzzél össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze. Óvatosan 15 percig keverd főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába. 2 óra múlva reszelhető is. Jó étvágyat! Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel. Ha egyszer ezt megkóstolod.,..soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárol