Gomba sajtos-tejfölös mártásban

Hozzávalók:
 

50 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma 
2 ek. olaj
2 dl tej
2 dkg vaj
2 dkg liszt 
25 dkg trappista sajt
1 dl tejföl 
só, őrölt bors, petrezselyem zöldje

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük, közben néhányszor megkeverjük. A megolvasztott vajon a lisztet aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejet, és sűrű masszát főzünk belőle. A tűzről levéve hozzáadjuk a gombát, a reszelt sajtot, a tejfölt.

Őrölt borssal ízesítjük, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük, és melegen tálaljuk. Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálhatunk mellé.