Bolognai tészta

Hozzávalók:

25 dkg tészta             
25 dkg darált hús
15 dkg gomba
10 dkg csirkemáj
10 dkg sajt
1 evőkanál vaj
ketchup, só, bors





A tésztát egy edénybe tesszük, felöntjük hideg vízzel, majd megsózzuk. Lefedve 8 percig 500 W-on megfőzzük. Félidőben alaposan megkavarjuk. A gombát elválasztjuk a tönkjétől, megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A darált húst megfűszerezzük. A csirkemájat megtisztítjuk, majd apróra vágjuk és belekeverjük a húsba. Egy edényben vajat olvasztunk 3 percig. Beletesszük a húst, a gombát, s alaposan összekeverve 10 percig letakarva pároljuk. A kifőtt tésztát összekeverjük a húsos raguval, leöntjük ketchuppal, majd sajtot reszelünk rá.