Babos pizzabatyu


Hozzávalók:

1/2 adag pizzatészta, 2 kávéskanál olívaolaj
1 fej finomra vágott fokhagyma
1 zúzott fokhagymagerezd
40 dkg feldarabolt (konzerv) paradicsom
1 evőkanál paradicsompüré
2 kávéskanál apróra vágott friss szurokfű
12,5 dkg disznóbab
 5 dkg reszelt sajt

Ez a félbehajtott pizzafajta rendkívül ízletes tölteléket rejt. Összegyúrjuk a tésztát és kelni hagyjuk. Olajban 5 percig pirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét és a kakukkfüvet. Felforraljuk és beletesszük a babot és 20 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk. A tésztát négy részre osztjuk és a 18 centiméter átmérőjű kerek lapokká nyújtjuk. A tölteléket szétosztjuk a négy tésztakorongon. Félbehajtjuk őket, vízzel megnedvesítjük és jól összenyomkodjuk a széleket. Mindegyik batyu tetejére 15 g reszelt sajtot szórunk. Megkent sütőlapra helyezzük a batyukat, és előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük