Zabkása


Nem véletlenül kezdték az európai farmerek egykor zabkásával a napjukat - a krémes finomság kellő energiát biztosított egész délelőttre, és garantálta, hogy senkinek ne kelljen egy-két óra múlva, a munkát hátrahagyva ismét a konyhában téblábolnia. A zabkása valóban az egyik legtáplálóbb reggeli: rost-, folyadék-, illetve fehérjetartamának köszönhetően gyorsan eltelít, gondoskodik arról, hogy ebédig ne törjön rád az éhség, így azt is megakadályozza, hogy korgó gyomrod miatt esetleg túl sokat fogyassz a menüből. A zabkása emellett változatosan elkészíthető - friss vagy szárított gyümölccsel, egy kis fahéjjal, egy kiskanál mézzel vagy lekvárral ínycsiklandó édességet varázsolhatsz belőle.

Hozzávalók:

1 csésze zabpehely
1 csésze 0.5% vagy 1.5% tej
1 csésze víz

Elkészítés:


a zabpelyhet,tejet,vízet összkeverem,és kb 5 percig főzöm amíg szép krémes lesz,majd egy picit hagyom állni, amíg egy picit meghűl.