Angolna bakonyi módra


http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:QCTLN9wr56KxmM:http://www.bhm.hu/Receptek/%25C9desvizi/Images/Angolna_bakonyi_m%25F3dra.jpg 
 Hozzávalók:
1 db angolna,8 dkg tisztított angolszalonna, só, 6 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 16 dkg gomba, 1 evőkanál pirospaprika, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 evőkanál liszt, 1dl     tejföl.

A megtisztított angolnát 2 cm széles darabokra vágom, besózom, és a felhasználásig hűtőszekrényben tartom.
A füstölt szalonnát kockára vágom, és egy serpenyőben kiolvasztom. A zsírján megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom a szeletekre vágott gombát, megsózom, és addig párolom, amíg a gomba leve elpárolódik. Pirospaprikával megszórom, összekeverem, kevés alaplével vagy vízzel azonnal felengedem, és beleteszem a kockára vágott, meghámozott paradicsomot és a zöldpaprikát.Tovább párolom.

Az angolna darabokat lisztbe mártom,majd hirtelen elősütöm, és a párolandó mártáshoz adom. Ezután az ételt már nem keverem, csak rázogatom, addig párolom amíg az angolna meg nem puhul. Tejfölös habarással sűrítem, vigyázva, nehogy a hal összetörjön vagy a mártás csomós legyen, és még egyszer felforralom tálalom.