Spenotos pulykamell

Hozzávalók: 4 főre

80 dkg pulykamell /csont,bőr nélkül/

50 dkg parajkrém
2 db tojás
5 dkg gouda sajt
csipet őrölt bors
ízlés szerint fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
2 fej vöröshagyma
1 dl olaj
2 dl fehérbor
60 dkg burgonya

A pulykamellet megmossuk , és szép nagy szeletekre vágjuk. A parajkrémet összekeverjük a reszelt sajttal és a tojással. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, majd az így készült krémmel megkenjük a pulykamellszeleteket. Szorosan feltekerjük , hústűvel rögzítjük, majd egy olajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a negyedekre vágott vöröshagymát és a bort. A burgonyát megtisztítjuk, egyforma méretű szeletekre daraboljuk, besózzuk, és a tálban a hús mellé helyezzük. Fólia alatt 30 percig pároljuk, majd fólia nélkül 15-20 percig pirítjuk.