Zöldséges tejfölös rostélyos



Hozzávalók:

4 szelet rostélyos /hátszín/ 6 dkg zsír, 1 kis fej hagyma, 15 dkg vegyes zöldség, 3 dkg liszt, 1,5 dl tejföl, 1 babér levél, mustár, só, cukor, zöldpetrezselyem.

A rostélyos szeleteket gyöngéden kiverjük, sózzuk, borsozzuk és forró zsírban mindkét oldalát átsütjük. A hagymát a zsírban megpároljuk, a húsokat rárakjuk és kevés vízzel fedő alatt pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott vegyes zöldséget, kevés pirospaprikát, babér levelet. Ha a zöldség egészen megpuhult, hozzáadunk, ha van 0,5 dl fehér bort, és zsírjára pároljuk a húst. Amikor zsírjára sült, hozzáadjuk a lisztet, ezzel elkeverjük és a tejföllel felengedjük. Egy kanál mustárral, csipetnyi cukorral ízesítjük, és ha szükséges még vizet adunk hozzá. A mártásnak sárgaszínűnek kell lennie. Tálaláskor apróra vágott zöldpetrezselyemmel szórjuk meg.