Tocsiba burkolt ponty



Hozzávalók:



1,2 kg ponty, só, 1 kávéskanál pirospaprika, 15 dkg lecsó, 10 dkg gomba, 10 dkg füstölt kolbász, 40 dkg burgonya, 1 csipet őrölt fekete bors, 15 dkg liszt, 1 tojás, 10 dkg zsír.

A halról a gerince mellett éles késsel lefejtem a húst, és személyenként két szeletet vágok belőle. Megsózom, paprikás lisztbe forgatom, és kevés forró zsírban mindkét oldalán ropogósra sütöm.

Külön edényben lecsót készítek, amihez apró szeletekre vágott gombát, füstölt kolbászt keverek. Ebbe a lecsós raguba  teszem az elősütött halszeleteket, és 10 percig párolom.

Közben a meghámozott burgonyát apró lyukú reszelőn lereszelem, liszttel, tojással, sóval, borssal ízesítve sűrű palacsinta tésztát készítek. Ebből személyenként két burgonyás palacsintát /tocsit/ sütök.

A tócsik egyik felébe teszem a párolt halat a raguval együtt, ráhajtom a másik felét és forrón tálalom.