Sertésborda zöldbabbal






Hozzávalók:




4 szelet sertéskaraj, 1/2 kg zöldbab, 0,5 dl olaj, 1 fej hagyma, 4 dkg füstölt szalonna, 2 paprika, 2 paradicsom, 1 1/2 tejföl.

A sertéskarajt kissé kiverjük, lisztbe mártva, forró olajban mindkét oldalát világosra sütjük. A szeleteket kivesszük, és a megmaradt olajban kissé megpirítjuk a metéltre vágott hagymát a szalonnával, behintjük pirospaprikával és hozzákeverjük a negyedekre tördelt gyenge zöldbabot, szeletekre vágott, zöldpaprikát, megsózzuk, tetejére helyezzük a hússzeleteket, vizet öntünk alája és csendesen pároljuk. Amikor a zöldbab puhulni kezd, hozzátesszük a paradicsomot is szeletekre vágva. Ha a hús és a zöldbab egészen puha, akkor egy kávéskanál liszttel lehintjük és a tejföllel felöntjük. Szükség szerint még vizet öntünk alája és egyet forraljuk.