Mézes krémes aszalt meggyel



Hozzávalók: 

500 g liszt                                                          
150 g porcukor
2 evőkanál méz
3 db tojás
2 sütőpor
70 g vaj vagy margarin


Töltelék:

500 ml tej
100 g búzadara
200 g porcukor
100 g sárgabarack lekvár
50 g aszalt megy (vagy egyéb aszalt gyümölcs)
250 g margarin

Elkészítés:

A margarint, a cukrot, a tojásokat, a mézet habüstbe tesszük, vízfürdőbe (vízzel félig telt edénybe) állítva habverővel, állandó erőteljes kevergetés mellett felmelegítjük (kb. 5 perc). Az így felmelegített masszát a liszttel és a sütőporral simára keverjük. Az elkészített tésztát 4 részre osztjuk, 15-20 percig hűtőben pihentetjük, majd lisztezett gyúródeszkán, egyenként jól kidolgozzuk, és tepsi nagyságúra nyújtjuk.
A mézes lapokat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 - 12 perc

A búzadarát tejjel, cukorral megfőzzük, amikor kihűlt, a margarinnal habosra keverjük és három részre osztjuk. A három mézes-lapot megkenjük lekvárral, búzadarás töltelékkel és meghintjük aszalt meggyel. A lapokat egymásra tesszük, a negyedik lappal beborítjuk, enyhén megnyomkodjuk és hűtőben 30-40 percig pihentetjük.
A felszeletelt mézes krémest a vaníliaízű porcukorral meghintjük.