Korhely halászlé




Korhelyhalászlé /10 személyre/

Hozzávalók:

3,5 kg vegyes hal /ponty, harcsa, keszeg, márna/
25 dkg vöröshagyma, 3 db paprika, 1 nagyobb paradicsom, 1 db zöldpaprika, 2 dkg csemege pirospaprika, 2 dl tejföl, só, 1 citrom, 5 dkg zsír

A halakat megtisztítjuk, kizsigereljük, és feldaraboljuk.A nagyobb halszeleteketnagyobbak fejét, farkát és uszonyát a bográcsba tesszük, majd hozzáadunk 12 dkg megtisztított és négybe vágott vöröshagymát. Beletesszük a paprikát, felengedjük négy liter vízzel, és erős tűzön alaplevet készítünk belőle. Leszűrjük, majd a halat és a hagymát az alaplébe passzírozzuk. A maradék hagymát apróra vágjuk, a bográcsban felhevített zsíron megdinszteljük, majd beleszórjuk a felkarikázott paradicsomot és paprikát. Felöntjük kevés vízzel, és készre pároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ráöntjük az alaplevet, felforraljuk, és beletesszük a halszeleteket. Amikor a halak megfőttek, a bográcsot levesszük a tűzről, és a tejfölt óvatosan a levesbe keverjük. A forró levest felkarikázott citrommal savanyítjuk.
besózzuk, és egy órán át pihentetjük. Az apróbb halakat, és a