Ananász
Kémia alkotórészek: 
bromelain, A,-C-, B1-, B6-, B12-, vitamin, ásványi anyagok /kálcium, kálium/, nyomelemek /magnézium, szelén,/ gyümölcscukor, aminosavak /triamin- allergiát válthat ki/, növényi savak: P-kumarinsav, klorogénsav. Az ananász fő hatóanyaga a bromelain, amiből a termésen kívül a szár is sokat tartalmaz.

Hatás:

a bromelain segíti a fehérjék tökéletes lebontását, így az ananászlé nemcsak romboló /magas vitamin- és ásványianyag -tartalom , hanem zsíroldó, emésztést segítő, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, érelmeszesedést gátló.

Alkalmazás:


Az ananászlé fogyasztása a fehérjebontásban való szerepe miatt fogyó- és tisztítókúrák során, elsősorban étkezés után javasolt. A zsíroldó és fehérjebontó hatás mellett csökkenti az éhségérzetet, és ellátja a szervezetet sok fontos vitaminnal és ásványi anyaggal. Ezenkívül emésztési problémák, haspuffadás, májpanaszok, szív- és érrendszeri betegségek, vérnyomás ingadozás, balesetek, műtétek után fellépő ödémák, gyulladások megszüntetésére, daganatos megbetegedések, egyes mozgásszervi panaszok - reuma, köszvény -, fogínysorvadás, különböző fertőzések, allergiák kezelésére naponta 2-3 dl 100%-os ananászlé elfogyasztása javasolt.